چگونه با لپ‌تاپ خود بهره‌وری بیشتری داشته باشیم؟

۵ روش برای بهبود عملکرد لپ‌تاپ در دوران دورکاری

دوران دورکاری می‌تواند چالش‌های خاص خود را داشته باشد، به ویژه زمانی که مجبورید به کار با لپ‌تاپ خود ادامه دهید. برای افزایش بهره‌وری در حین کار، باید اطمینان حاصل کنید که لپ‌تاپ شما در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد. بسیاری از ما روزانه با لپ‌تاپ کار می‌کنیم و روش‌هایی وجود دارد که می‌تواند کمک کند تا از آن بیشترین بهره‌وری را بدست آوریم.

1.تنظیمات نمایشگر را برای افزایش عمر باتری تغییر دهید

بهبود عملکرد لپ تاپ
بهبود عملکرد لپ تاپ

یکی از اولین اقداماتی که باید انجام دهید، تنظیم روشنایی و کنتراست نمایشگر لپ‌تاپ است. در این قسمت به دو نکته اصلی خواهیم پرداخت: تنظیمات روشنایی در ویندوز ۱۰ و تنظیمات کنتراست و روشنایی تطبیقی در Intel Graphics Command Center (برای لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های نسل یازدهم اینتل).

در ویندوز ۱۰، برای صرفه‌جویی در مصرف باتری، بهتر است از تغییرات خودکار روشنایی اجتناب کنید. معمولا وقتی نور محیط کار تغییر می‌کند، شما خودتان تشخیص می‌دهید که باید روشنایی را تنظیم کنید، پس این کار را به صورت دستی انجام دهید. برای غیرفعال کردن این ویژگی، کافی است به تنظیمات ویندوز بروید، بر روی Display کلیک کرده و گزینه Change Brightness Automatically When Lighting Changes را غیر فعال کنید.

برای لپ‌تاپ‌های جدید که به پردازنده‌های نسل یازدهم اینتل مجهز هستند، اینتل قابلیت جدیدی به نام Display Power Savings را معرفی کرده است که به طور خودکار کنتراست و روشنایی را تنظیم می‌کند. این ویژگی مشابه با قابلیت True Tone در محصولات اپل است، اما ممکن است مشکلاتی را در تغییرات ناگهانی صفحه ایجاد کند. برای غیرفعال کردن این ویژگی، به اپلیکیشن Intel Graphics Command Center بروید و در بخش System > Power گزینه‌های Adaptive Brightness و Display Power Savings را غیر فعال کنید.

این تنظیمات به شما کمک می‌کند که بدون کاهش کیفیت نمایشگر و بدون مصرف بیش از حد باتری، بهترین عملکرد را از لپ‌تاپ خود بگیرید.

2.استفاده از نرم‌افزارهای تولیدکننده برای بهینه‌سازی عملکرد سیستم

امروزه بسیاری از تولیدکنندگان لپ‌تاپ نرم‌افزارهایی را به طور پیش‌فرض روی دستگاه‌های خود نصب می‌کنند. در حالی که برخی از کاربران این نرم‌افزارها را به عنوان «نفخ‌افزار» می‌شناسند که تنها فضای حافظه را اشغال می‌کنند، اما نظر ما متفاوت است. این نرم‌افزارها می‌توانند به شما کمک کنند تا عملکرد سیستم خود را با توجه به نوع کاری که انجام می‌دهید، بهینه کنید. اگر به دنبال دستیابی به بهترین عملکرد ممکن با لپ‌تاپ خود هستید، این نرم‌افزارها می‌توانند بسیار مفید واقع شوند. از طریق این برنامه‌ها می‌توانید وضعیت دما، عملکرد فن‌ها و پردازنده مرکزی را در یک مکان واحد مشاهده و کنترل کنید. بسته به برند لپ‌تاپ شما، نام این نرم‌افزارها می‌تواند متفاوت باشد.

برای مثال، در لپ‌تاپ‌های اچ‌پی نرم‌افزار HP Command Center وجود دارد، در لپ‌تاپ‌های دل از Dell Power Manager استفاده می‌شود و در لپ‌تاپ‌های لنوو نیز نرم‌افزار Lenovo Vantage (یا اپلیکیشن Legion در لپ‌تاپ‌های گیمینگ لنوو) نصب است. شما به راحتی می‌توانید بررسی کنید که سازنده لپ‌تاپ شما چنین اپلیکیشنی را ارائه کرده یا خیر.

برای نمونه، در لپ‌تاپ‌های اچ‌پی می‌توانید از «حالت»های مختلف استفاده کنید. حالت «Performance» باعث افزایش سرعت پردازنده و پردازشگر گرافیکی می‌شود تا برای گیمینگ یا تدوین ویدیو دچار کاهش عملکرد نشوید. حالت «Cool» سرعت فن‌ها را افزایش می‌دهد تا لپ‌تاپ خنک بماند. در نهایت، حالت «Quiet» با کاهش سرعت فن‌ها نویز دستگاه را کاهش می‌دهد و به شما این امکان را می‌دهد که تمرکز بیشتری روی کار خود داشته باشید.

۳. به‌روزرسانی منظم لپ‌تاپ

امنیت و عملکرد لپ تاپ
امنیت و عملکرد لپ تاپ

یکی از ناخوشایندترین تجربیات، برخورد با باگ‌ها، کرش‌ها و گلیچ‌هایی است که باعث اختلال در عملکرد لپ‌تاپ می‌شود. به عنوان مثال، باگ‌های مربوط به پرینتر یا حذف فایل‌ها که در نسخه‌های قدیمی ویندوز ۱۰ مشاهده می‌شد، از جمله این مشکلات هستند. برای جلوگیری از اینگونه مشکلات، بهترین راه‌حل این است که لپ‌تاپ خود را همیشه به‌روز نگه دارید. این کار علاوه بر به‌روزرسانی درایورها، باگ‌های ویندوز ۱۰ را نیز برطرف می‌کند و پچ‌های امنیتی جدید را دریافت خواهید کرد که دستگاه شما را در برابر تهدیدات محافظت می‌کند.

برای انجام این کار کافی است به قسمت Windows Settings رفته، گزینه Update & Security را انتخاب کنید و سپس روی Check for Updates کلیک کنید. حتی از به‌روزرسانی‌های غیرضروری هم غافل نشوید، چون به‌روزرسانی‌های درایورها ممکن است در همین بخش نمایش داده شوند.

۴. تنظیم ابعاد نمایشگر

هنگام کار با لپ‌تاپ، داشتن فضای بیشتر روی صفحه نمایش می‌تواند به شما کمک کند، به‌ویژه وقتی که در حال انجام چند کار همزمان برای افزایش بهره‌وری خود هستید. یکی از روش‌های ساده برای بهبود کارایی در زمان مولتی‌تسک، کاهش مقیاس نمایشگر است. با این کار، می‌توانید اطلاعات بیشتری را روی صفحه نمایش خود جای دهید، به‌ویژه اگر لپ‌تاپ شما از کیفیت بالاتری نسبت به حداقل Full HD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) برخوردار است.
کاهش مقیاس پنجره‌ها در ویندوز کار پیچیده‌ای نیست. کافی است روی هر بخش از دسکتاپ کلیک راست کنید و وارد تنظیمات نمایشگر (Display Settings) شوید. در قسمت «Change the Size of Text, Apps, And Other Items» می‌توانید مقدار کمتری را نسبت به مقدار پیش‌فرض انتخاب کنید. پس از این تغییر، اندازه متون کوچک‌تر شده و فضای بیشتری برای نمایش موارد دیگر در دسترس شما قرار می‌گیرد.

۵. بهینه‌سازی تنظیمات بوت‌آپ ویندوز ۱۰

اگرچه قبلاً به تنظیم روشنایی نمایشگر برای افزایش بهره‌وری اشاره کردیم، دو تنظیم دیگر در لپ‌تاپ شما وجود دارد که می‌تواند شرایط را برای کار بهتر فراهم کند. برای این منظور، باید ویژگی Fast Startup را غیرفعال کنید و همچنین اپلیکیشن‌های استارتاپی را فعال کنید تا به‌طور سریع‌تری به اپلیکیشن‌های پرکاربرد خود دسترسی پیدا کنید.
Fast Startup که برای نخستین بار در ویندوز ۸ معرفی شد، به گونه‌ای عمل می‌کند که هنگام خاموش شدن لپ‌تاپ، بخشی از وضعیت سیستم عامل ذخیره می‌شود تا دفعه بعدی که کامپیوتر را روشن می‌کنید، بوت سریع‌تری داشته باشید. اما این ویژگی به این معناست که لپ‌تاپ شما کاملاً خاموش نمی‌شود و ممکن است برخی اپلیکیشن‌ها کندتر عمل کنند یا رفتارهای غیرمنتظره‌ای داشته باشند.
غیرفعال کردن این ویژگی در لپ‌تاپ‌های مجهز به SSD تفاوت چشم‌گیری ایجاد نمی‌کند و تنها ممکن است بوت کمی طولانی‌تر شود. برای غیرفعال کردن Fast Startup، کافی است در تنظیمات Power and Sleep ویندوز ۱۰، به «Additional Power Settings» بروید، سپس «Choose What the Power Buttons Do» را انتخاب کرده و وارد «Change Settings that Are Currently Unavailable» شوید. در اینجا می‌توانید این گزینه را خاموش کنید.
همچنین، تعیین اپلیکیشن‌های استارتاپ می‌تواند به شما کمک کند تا با هر بار روشن کردن لپ‌تاپ، اپلیکیشن‌های دلخواهتان سریع‌تر در دسترس باشند. برای مدیریت این اپلیکیشن‌ها، عبارت «Startup Apps» را در تنظیمات ویندوز جستجو کنید. فقط توجه داشته باشید که تعداد اپلیکیشن‌های استارتاپ را محدود کنید تا فرآیند بوت دستگاه شما سریع‌تر انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *